DIY camerariemDe lengte van mijn camerariem is 110 cm maar je kan hem zo lang maken als je zelf het fijnst vind. Hieronder geef ik dus de maten van mijn riem. Pas het aan indien nodig.


Benodigdheden:

  • 2 lapjes stof
  • 2 stroken plakvlieseline van 5cm br en 110cm lang (of als je dat niet hebt een nylonband van ca 4,5 cm breed en de lengte van de riem. Ik knipte hem van een oude tas.)
  • 2 bevestigingsriempjes voor de camera (ik knipte ze van een oude camera riem, maar het schijnt dat je zulke riempjes ook in de dierenspeciaalzaak kan kopen??)
  • evt een stukje lint van ca 25 cm lang
  • textiellijm
  • het patroon. klik op de button hieronder

Verleng het patroon met een strook papier tot de gewenste lengte (in mijn geval was dat 55cm).
Leg hem tegen de stofvouw en knip met 1cm naad rondom.
Knip hem nog een keer uit het 2e lapje stof.

Wil je net als ik de uiteinden contrasterend, dan knip je het onderste stukje van het patroon af waar aangegeven  en knipt hem 2 keer uit de ene kleur, 2x uit de andere (denk om een naad van 1cm rondom) en naait ze aan de stroken.


Methode met plakvlieseline:

Leg de stroken met de goede kanten op elkaar en naai 1 zijkant helemaal dicht. Leg de plakvlieseline op de verkeerde kant van de stof, tegen de genaaide naad, en strijk het vast (Craft Whatever heeft er een duidelijke foto tutorial van).
Vouw de naden naar binnen, steek de riempjes aan de onderkant tussen de twee lagen stof en stik de riem rondom door. Stik de uiteinden nog een keer kruislings door voor de stevigheid.


Methode met nylonband:

Gebruik je geen plakvlieseline maar net als ik een nylonband, dan leg je de stroken met de goede kanten op elkaar. Naai de zijkanten dicht en keer de strook. Naai de riepjes aan de nylonband en schuif de band in de riem (dit gaat heel makkelijk als je een katoenen draad aan de nylonband bevestigd en hem daarmee door de strook stof trekt). Vouw de onderste naad naar binnen en stik de riem rondom door.
Omdat ik de riempjes aan de band naaide hoefde ik de uiteinden niet meer kruislings door te stikken.

Plak als je dat leuk vind met textiel lijm lint rondom de uiteinden en klaar is je vrolijke camera riem!
Veel plezier ermee!

* Mocht je vragen en/of operkingen hebben over dit patroon neem dan contact met mij op via de link in de navigatiebalk of onderin deze pagina.
Mogelijk gemaakt door Blogger.
Top